НОВИНИ

23 зелени бизнес идеи за предприемачи с екологично мислене

23 зелени бизнес идеи за предприемачи с екологично мислене

Искате ли да започнете бизнес и същевременно да опазвате околната среда? Тези зелени бизнес идеи Ви помагат да направите точно това.

Днес потребителите се интересуват точно толкова от корпоративната социална отговорност (КСО), колкото и от продуктите и услугите на компанията. Това е особено добра новина за екологично ориентираните предприемачи.

Предлагаме Ви 23 екологични бизнес идеи едновременно за печелене на пари и спасяване на планетата, които могат да ви отличат от по-големите компании, прилагащи тактики за greenwashing („зелено измиване“ – целенасочено използване на определени характеристики, които служат да заблудят обществеността, че целите, продуктите и политиките на дадена компания са екологични, когато те всъщност не са).

Устойчивият бизнес стана основен през 2021 г

Устойчивият бизнес стана основен през 2021 г

Как да разберете кога нещо се превръща в норма? Тенденциите в корпоративната устойчивост са предимно последователни — разширяваща се климатична криза, светкавичен растеж на чистите технологии, нарастващ натиск от страна на много заинтересовани страни и др. Но като цяло имах чувството, че „тези тенденции се разрастват и ще бъдат доминиращи... някой ден“. През изминалата година обаче „някой ден“ изглежда най-накрая стана „днес“ — и няма връщане назад.